Astma- och allergiföreningen Uppsala Knivsta

Vad är Astma och allergi?

Allergi ger besvär som röda och kliande ögon, nästäppa, upprepade nysningar och rinnsnuva. Hur svåra besvär du får beror på hur känslig du är och hur mycket och vilka typer av pollen som finns i luften. Allergi kan orsaka astma.

Det finns även astma som inte beror på allergi. Astma är en sjukdom i luftvägarna som gör att det ibland blir svårt att andas. Det är också vanligt med långvarig hosta. Behandlingen består bland annat av olika läkemedel som du andas in. Med rätt behandling minskar eller försvinner oftast besvären.

Läs mer om Astma och Allergi på 1177.se


Kort om föreningen

Vi är lokalföreningen för dig som bor i Uppsala och Knivsta. 
Lokalföreningen i Uppsala bildades år 1951 och har i dagsläget ca 400 medlemmar som har astma och/eller allergisjukdomar. Vår förening är i sin verksamhet religiöst och partipolitiskt obunden.
Vår målsättning är att utifrån våra medlemmars förutsättningar och behov utveckla verksamhet som bidrar till en höjning av den enskildes livskvalitet. Vi påverkar samhället att åstadkomma samma levnadsvillkor för människor med astma och andra allergiska sjukdomar som för andra medborgare.

Astma- och allergiförbundets logotyp

Kontakt: vakant


Klicka här för att komma vidare till Astma- och allergiförbundets hemsida.